iščemo talente
sodeluj na natečaju

Na področju Erasmus+, KA210-VET- Mala partnerstva v poklicnem izobraževanju in usposabljanju v okviru projekta STREETS “Sinergično usposabljanje za izboljšanje podjetniških in tehnoloških veščin” so odprte prijave istoimensko usposabljanje. Usposabljanje ponuja brezplačen tečaj in mentorstvo, ki traja 30 ur, z namenom pritegniti zanimanje mladih NEET (Not in Education, Employment or Training) za podjetništvo in digitalne tehnologije. Tečaj usposabljanja je namenjen razvoju mehkih veščin pri samozaposlitvi in ​​digitalnih inovacijah z združevanjem teorije in prakse, delovnih skupin in delavnic, predvsem na področju pametnih mest in skupnosti. Po koncu tečaja bo izveden zaključni natečaj, ki bo udeležencem omogočil, da predstavijo svoje ideje, razvite med tečajem. 

Cilj programa je povečati priložnosti za osebnostno rast in zaposljivost mladih z zmanjševanjem neusklajenosti znanj in spretnosti ter z razvojem veščin za samozaposlitev.

 

OBMOČJE AKTIVNOSTI

V projekt bodo vključeni mladi NEET s celotnega nacionalnega ozemlja.UDELEŽENCI

Usposabljanje je namenjeno mladim NEET. Usposabljanje traja v celoti 30 ur.

 

Udeleženci morajo izpolnjevati naslednje zahteve:

  • starost med 18 in 29 let
  • niso vključeni v druge formalne izobraževalne aktivnosti
  • niso vključeni v študijskih programih ali strokovna usposabljanja.
 

KAKO SE PRIJAVIT

Na program STREETS se je mogoče prijaviti tako, da se izpolni vprašalnik na spletni strani www.streetserasmus.eu

 

IZBOR UDELEŽENCEV

Izbor udeležencev se bo izvajal po naslednjih kriterijih in na podlagi podatkov navedenih v vprašalniku, ob upoštevanju naslednjih meril:

  • starost
  • osebna motivacija
  • izobraževalna pot
  • cilji
 

USPOSABLJANJE

Usposabljanje se izvaja v obliki delavnic, ki trajajo 30 ur. Razdeljene so na predavanja, laboratorijske vaje za izdelavo prototipov in 3D tiska ter online predavanja ter finalno tekmovanje. Tečaj usposabljanja bo vključeval tudi skupinsko delo in mentorstvo.

 

Usposabljanje se bo začelo v ponedeljek, 28. november, in končalo v petek, 2. decembra s finalnim tekmovanjem, ki bo cca 1 mesec kasneje.

 

Usposabljanje bo potekal po naslednjem urniku:

 

28.11.22: 13.00 – 19.00: Podjetništvo – predavanje in vaje

30.11.22: 13.00 – 19.00: Pitching – predavanja in vaje, Dizajnersko razmišljanje in razvoj izdelkov in digitalna transformacija in industrija 4.0 predavanje

1.12.22: 13.00 – 18.00: Proizvodnja in izdelava prototipov – laboratorijske vaje

2.12.22: 13.00 – 18.00: Proizvodnja in izdelava prototipov – laboratorijske vaje

 
Mentorstvo in zaključno tekmovanje: načini in datum bodo sporočeni naknadno. Zaključno tekmovanje bo udeležencem omogočilo, da delijo svoje izkušnje z lokalnimi deležniki projekta.